Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.03.10

Újszövetség az izraeli Ramat-Ganban

Alig köszöntött be a március az izraeli Ramat-Ganba*, az állami posta alkalmazottjai egy keresztény missziós szolgálat megbízásából a város minden levélládájába eljuttatták az Újszövetséget!
Némely alkalmazott ugyan lázadozott az ellen, hogy a héber evangéliumot ossza és vigye el minden otthonba, azonban mivel munkaadója, a Posta kötelezte magát a vállalt feladat végrehajtására, semmit nem tehetett.


Némely dolgozó a Knesszet képviselőit kereste fel, akik biztosították őket a dolog jogorvoslatára.
Voltak, akik így vélekedtek: "normális esetben reklámok tömegét szállítjuk ki a háztartásokba - no de az Újszövetséget?!!".


Az Ynet híroldalán a több, mint 600 hozzászólás színes képet mutat a jelenlegi Izraelről, amely egyébként az egyetlen demokratikus rendszerrel bíró állam a Közel-Keleten. Volt, aki ki akarta dobni az országból az összes misszionáriust, de olyan is akadt, aki replikázott amiatt, hogy nem kapta meg postaládájába az Újszövetségét.

>>„Azt kérdem tehát: elvetette Isten az ő népét? Szó sincs róla! Hiszen én is izráelita vagyok, Ábrahám utódai közül, Benjámin törzséből.  

Az Isten nem vetette el az ő népét, amelyet eleve kiválasztott...

 

 

Kérdem tehát: azért botlottak meg, hogy elessenek? Szó sincs róla!

 

Viszont az ő elesésük által jutott el az üdvösség a pogányokhoz, hogy Isten féltékennyé tegye őket. Ha pedig az ő elesésük a világ gazdagságává lett, veszteségük pedig a pogányok gazdagságává, akkor mennyivel inkább az lesz, ha teljes számban megtérnek. 

 

 

 

 

 

 

 

Nektek, pogányoknak pedig azt mondom: ha tehát én pogányok apostola vagyok, dicsőítem szolgálatomat, mert ezzel talán féltékennyé tehetem véreimet, és így megmentek közülük némelyeket. Hiszen ha elvettetésük a világ megbékélését szolgálta, mi mást jelentene befogadtatásuk, mint életet a halálból? 

 

 

 

 

 

 

 

Ha pedig a kenyér első zsengéje szent, a tészta is az, és ha a gyökér szent, az ágak is azok. 

 

 

Ha azonban az ágak közül egyesek kitörettek, te pedig vad olajfa létedre beoltattál közéjük, és az olajfa gyökerének éltető nedvéből részesültél, ne dicsekedj az ágakkal szemben. Ha mégis dicsekszel: nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged. 

 

 

 

Azt mondod erre:

 

"Azért törettek ki azok az ágak, hogy én beoltassam." 

Úgy van: azok hitetlenségük miatt törettek ki, te pedig a hit által állsz. Ne légy elbizakodott, hanem félj! 

 

 

Mert ha Isten a természetes ágakat nem kímélte, téged sem fog kímélni. 

 

 

Lásd meg tehát Isten jóságát és keménységét: azok iránt, akik elestek keménységét, irántad pedig jóságát, ha megmaradsz ebben a jóságban, mert különben te is kivágatsz. 

 

 

 

 

 

 

 

Viszont ha ők nem maradnak meg a hitetlenségben, szintén beoltatnak, mert Istennek van hatalma arra, hogy ismét beoltsa őket. 

 

 

 

 

 

 

 

Hiszen ha te levágattál a természetes vadolajfáról, és a természet rendje ellenére beoltattál a szelíd olajfába, akkor azok a természetes ágak mennyivel inkább be fognak oltatni saját olajfájukba! 

 

 

 

 

 

 

 

Nem szeretném, testvéreim, ha önmagatokat bölcseknek tartva nem vennétek tudomásul azt a titkot, hogy a megkeményedés Izráelnek csak egy részét érte, amíg a pogányok teljes számban be nem jutnak, 

és így üdvözülni fog az egész Izráel, ahogyan meg van írva:

 

 

 

 

"Eljön Sionból a Megváltó; eltávolítja a hitetlenséget Jákób házából, és én ezt a szövetségemet adom nekik, amikor eltörlöm bűneiket."  <<

(Pál apostol Rómaiakhoz írt levele 11. részéből)

 

* térkép itt:
maps.google.com/maps
?q=ramat+gan&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=qjRbT_ngGsmVOqffsfsM&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=3&ved=0CCQQ_AUoAg
 

A mappában található képek előnézete Jóel 4,2