Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.11.11

Bűnös

A világ legkülönbözőbb tájairól érkeznek hírek magas pozícióban lévő emberek szexbotrányairól. A pénz és a hatalom birtokosai egyre inkább érzik úgy, hogy az emberi lelkek tulajdonlásához is joguk van, s ennek legszembetűnőbb megnyilvánulásai között szerepel a szexuális erőszak.

A katolikus egyház pedofil papjairól és az iszlám világ kislányokat megrontó hétköznapi embereiről az elmúlt években libbent fel a lepel. Napjainkban a sikeres, gazdag politikusokon és gazdasági szakembereken a sor.

Országa válogatja, kinek hogy kezeli az ügyét a helyi bíróság, illetve az adott személytől is függ, hogy beismerő vallomást tesz-e, avagy inkább lepénzeli az összes elérhető tanút, esetleg hivatalban lévő alkalmazottat.

Silvio Berllusconi és Dominique Strauss-Kahn  - egyelőre ! - megúszták a földi számonkérést. Hogy majdan a mennyei bíróság előtt lesz-e cáfolhatatlan ügyvédjük, az csak és kizárólag rajtuk múlik - és az értük imádkozókon.

Moshe Katsav, Izrael ex-elnöke nem úszta meg...
2006-ban egy tucat nő azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta őket. Az öt éve húzódó ügynek tegnap tettek pontot a végére Tel-Avivban: az izraeli büntetés végrehajtás hét évre rács mögé helyezi Katsavot. A Legfelsőbb Bíróság bűnösnek találta őt nemi erőszak és más szexuális bűncselekmény vádjában.
Mivel az iráni születésű Katsavot erős szálak fűzik a szigorúan vallásos zsidósághoz, ezért olyan börtönt választottak neki, ahol ilyen elítéltekkel lesz együtt. Így 7 évig televíziót sem nézhet.
Ezen túlmenően két vádlója felé 20.000 és 5.000 eurós büntetést kell lerónia.
Tudni kell Moshéról, hogy a vádakat mindvégig tagadta és a média rosszindulatú támadásának minősítette. Áldozatként akarta feltüntetni magát, amit az elvetemülten vallásos zsidók a mai napig támogatnak, beleértve saját fiát is. A képmutatás magasiskolája, amit az izraeli képernyőkön előadtak.
Az ítélethírdetés után is vidáman nevetgélő és "jópofizó" Katsav arcára valószínőleg csak december 7-én fog ráfagyni a mosoly, amikor rázárják a ramle-i fogda ajtaját. A nap 24 órájában figyelik majd kamerával minden mozdulatát.

Izrael példát statuált az ítélettel a világ felé.
Benjamin Netanjahu miniszterelnök sajnálatosnak nevezte a tényt, s leszögezte, hogy a nők nem szexuális tárgyak.
Izrael jogállam, ahol a törvénynek érvényt lehet szerezni - és nem utolsó sorban a térség egyetlen demokráciája is.

   

 

A mappában található képek előnézete Berlusconi ezer arca