Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.07.29

Csecsemőgyilkosságok

CsecsemőgyilkosságokÉvente 7-13 újszülött-gyilkosságot derítenek fel Magyarországon, az ilyen jellegű bűncselekmények tényleges száma azonban ennek a tízszerese is lehet.


Évente 100-130 csecsemőt rögtön a születése után elpusztít az anyja, s a gyilkosság az esetek 90 százalékában nem válik ismertté - mondta Téglásy Imre, az Alfa Szövetség alapító főtitkára a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban.


Téglásy Imre szerint nem lehet csak az anya, illetve a rosszabbodó szociális helyzet rovására írni az elmúlt hónapokban megszaporodott csecsemőgyilkosságokat. "Létezik egy ideológiai hatás, amely a nők számára azt üzeni, hogy a termékenység teher, és ennek leküzdése az életben szabaddá tesz" - tette hozzá.
 

A főtitkár utalt arra is: az elmúlt ötven évben körülbelül 6 millió terhességmegszakítást végeztek el Magyarországon, a legfrissebb adatok pedig éves szinten 50 ezer abortusz elvégzését mutatják. A kiemelten közhasznú Alfa Magzat-, Újszülött-, Gyermek- és Családvédelmi Szövetség (Alfa Szövetség) évek óta küzd a magzatelhajtás és az abortusz ellen.

A szervezet önkéntesi és telefonos segítő szolgálatot működtet, amely azoknak az anyáknak nyújt segítséget, akik nem vállalják terhességüket vagy - örökbefogadás útján - le akarnak mondani megszületendő gyermekükről.

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

                             

 

                        --------------2010. július 28.


Nyolc csecsemőholttestet találtak az észak-franciaországi Villers-au-Tertre faluban egy melléképületben, illetve egy kertben.


Franciaországban az elmúlt években több olyan eset is történt, amikor anyák megölték csecsemőjüket és elrejtették a holttestüket.
A bírósági tárgyaláson az elmeszakértők elmondták, hogy a nő a "terhesség megtagadása" nevű pszichológiai jelenségben szenvedett, ami azzal jár, hogy a nő nem vesz tudomást a terhességéről, nem hízik.


Németországban is történtek hasonló esetek. Egy nőt 2006-ban emberölés miatt 15 évi börtönre ítéltek nyolc újszülöttje meggyilkolásáért, akiket szüleinek a német-lengyel határ közelében lévő házában temetett el virágcserepekbe és a kerti halastóba.


Kínában hivatalos adatok szerint évente 13 millió magzatelhajtást végeznek, aminek okát a szakemberek egyrészt a felvilágosultság iskolázatlanságból eredő hiányában, a családtervezési politika korlátozásaiban, a fiúgyermek előnyben részesítésében és sok helyütt a szegénységben látják.
                           --------------

Egy szülész nőgyógyász véleménye:


"Teljesen kizárható, hogy valaki pillanatnyi elmezavar következtében vetemedjen ilyen tettre; ez csak egy kibúvó, nem lehet enyhítő körülmény."

Harmincéves szakmai tapasztalata alapján állítja, hogy az anya minden esetben tudatában van annak, hogy szülni fog, és hogy mik a szándékai a gyerekkel".

Mint mondja, nagyon ritkán előfordulnak szülés utáni "nehéz pillanatok", de napokkal később, és nem a születés pillanatában.  A női agynak ugyanis óriási szüksége van a petefészek-hormonra, ám a szülés után a hormontermelés hirtelen megszűnik, s ez előidézhet pre-mestruációs szindrómához hasonló tüneteket. Ez hangulatingadozásban, depresszióban, ingerlékenységben nyilvánul meg, s többnyire maguk ellen fordulnak.


                          ------------


A kriminológus szerint

 

a csecsemőgyilkosságokért, bár látszólag egyedül elkövetett bűncselekményekről van szó, valójában épp annyira felel(ne) a közvetlen környezet, mint a csecsemőgyilkos anya. Németországban például az egész családot gyógyítani kezdik egy-egy ilyen tragédia után. Mint írja, a problémákkal jobban szembenéző társadalmakban a hasonló esetek kilencven százalékát nem a bűnüldözés, hanem a gyógyítás felé terelik. A skandináv országokban például betegként kezelik őket, arra hivatkozva, hogy zavart tudatállapotban követék el tettüket. A már említett Németországban, Belgiumban és Finnországban a büntetésük legfeljebb három év lehet, s ez egyben terápia is.

A magyar igazságszolgáltatás azonban ismét - négy éve szigorították a törvényt, amely 2-8 év szabadságvesztéssel büntette a csecsemőgyilkos anyákat - nem tesz különbséget a csecsemőgyilkosság és az emberölés között. Az újszülöttek életének kioltására a legsúlyosabb, 15 éves börtönbüntetést, sőt életfogytiglanit is kiszabhat a bíróság.

Magyarországon az 1950-es években történt kiemelkedően sok csecsemőgyilkosság, de érthetetlen módon az elmúlt évek statisztikái szerint is átlagosan 20-25 ilyen eset történik évente, ami az életellenes bűncselekmények 8-10 százalékát teszi ki. A Legfőbb Ügyészség adatai szerint 1998-ban 30 ilyen eset történt, kiemelkedően magas volt 2001-ben is, akkor 24 ilyen gyilkosságra derült fény, míg 2007-ben 13, az elmúlt évben 9 eset jutott el a bírákhoz.

--------------------------------------------------------------------3 Mózes 20:

1Azután így beszélt Mózeshez az ÚR: 
2Mondd meg Izráel fiainak: Ha Izráel fiai közül vagy az Izráelben tartózkodó jövevények közül valaki odaadja gyermekét a Moloknak, halállal lakoljon: kövezze meg az ország népe.
3Én is ellene fordulok az ilyen embernek, és kiirtom népe közül, mivel a Moloknak adta gyermekét, és ezzel tisztátalanná tette szent helyemet, és meggyalázta szent nevemet.
4Ha pedig az ország népe mégis szemet huny fölötte, és nem öli meg azt az embert, aki odaadja gyermekét a Moloknak,
5akkor én fordulok az ellen az ember ellen és a nemzetsége ellen, és kiirtom a nép közül őt és mindazokat, akik követik a paráznaságban, paráználkodva a Molokkal.
6Ha valaki halottidézőhöz és jövendőmondóhoz fordul, és követi őket a paráznaságban, ellene fordulok az ilyen embernek, és kiirtom népe közül.
7Szenteljétek oda magatokat, és legyetek szentek, mert én, az ÚR, vagyok a ti Istenetek.
8Tartsátok meg rendelkezéseimet, és teljesítsétek azokat! Én, az ÚR, szentellek meg titeket.
9Ha valaki ócsárolja apját vagy anyját, halállal lakoljon! Apját és anyját ócsárolta: vére rajta. 
10Ha valaki férjes asszonnyal paráználkodik, a felebarátja feleségével paráználkodik, halállal lakoljon a parázna férfi és a parázna nő. 
11Ha valaki apjának a feleségével hál, apjának a szemérmét fedte föl, halállal lakoljanak mindketten, vérük rajtuk. 
12Ha valaki a menyével hál, halállal lakoljanak mindketten. Förtelmességet követtek el, vérük rajtuk. 13Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.
14Ha valaki feleségül vesz egy nőt az anyjával együtt, fajtalanság az. Égessék meg a férfit az asszonyokkal együtt. Ne legyen ilyen fajtalanság köztetek! 
15Ha valaki állattal közösül, halállal lakoljon, és az állatot is öljétek meg! 
16Ha egy asszony bármiféle állathoz megy, hogy párosodjék vele, öld meg az asszonyt is meg az állatot is! Halállal lakoljanak, vérük rajtuk.
17Ha valaki feleségül veszi a nővérét, apjának a lányát, vagy anyjának a lányát, és meglátja annak szemérmét, és az is meglátja az ő szemérmét: gyalázat az. Ki kell irtani őket népük szeme láttára. Mivel nővérének a szemérmét fedte föl, bűnhődnie kell. 
18Ha valaki havibajos asszonnyal hál és fölfedi annak a szemérmét, föltakarja a forrását, és az asszony is fölfedi vérének forrását, mindkettőjüket ki kell irtani népük közül. 19Anyád nővérének vagy apád nővérének a szemérmét föl ne fedd! Ha valaki a vérrokonát takarja így fel, együtt kell bűnhődniük.
20Aki nagynénjével hál, az a nagybátyja szemérmét fedte föl. Bűnhődni fognak vétkükért, gyermektelenül halnak meg.
21Aki elveszi testvérének a feleségét, vérfertőzést követ el. Testvérének a szemérmét fedte föl, gyermektelenek lesznek.
22Tartsátok meg minden rendelkezésemet, minden döntésemet, és teljesítsétek azokat, hogy ki ne hányjon benneteket az a föld, ahova beviszlek titeket, hogy ott lakjatok.
23Ne kövessétek annak a népnek a szokásait, amelyet kiűzök előletek. Megutáltam őket, mert mindezeket cselekedték.
24Nektek viszont megmondtam, hogy ti fogjátok örökölni földjüket, mert én adom azt nektek örökségül, a tejjel-mézzel folyó földet. Én, az ÚR, vagyok a ti Istenetek, aki elkülönítettelek a népektől.
25Tegyetek azért különbséget a tiszta és tisztátalan állatok között, a tisztátalan és tiszta madarak között, és ne tegyétek magatokat utálatossá állattal, madárral vagy bármiféle földi csúszómászóval, mert azokat különválasztottam, mint tisztátalanokat.
26Legyetek előttem szentek, mert én, az ÚR, szent vagyok, és elkülönítettelek benneteket a népektől, hogy az enyéim legyetek.
27Ha egy férfiból vagy asszonyból halottidéző vagy jövendőmondó szól, halállal lakoljon. Kövezzék meg őket: vérük rajtuk.

                             ----------------

Az Ószövetség halálbüntetéseit is felöleli Isten irgalmassága, amelynek köszönhetően az emberiség gyilkos tetteire most még van kegyelem Jézus Krisztusban.
A Teremtő odaadta az Ő Fiát, hogy az embernek élete legyen, s hogy teljes életet élhessen idelent a Földön.
Csak el kell fogadnunk a kegyelmet...

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.elzakolykei.eoldal.hu/cikkek/irasok-testverek-tollabol/abortusz---modern-egoaldozat

 

 

 

 Kép

Csecsemőt találtak a takarítók a Fülöp-szigetek nemzetközi repterén 2010. szeptember 12-én, vasárnap, a Gulf Air légitársaság Bahrainből Manilába érkezett járatán.
Az utasok távozása után, a gép vécéjének hulladéktárolójában vették észre a kisfiút, akit azonnal kórházba szállítottak.
Az orvosok szerint a Jorge Francisnak elnevezett gyermek egészséges.

 

 

 

 

 

www.elzakolykei.eoldal.hu/cikkek/megtero-ima

 

A mappában található képek előnézete Szép? Nagy Világ