Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.02.13

Halott magzatok világa

Több ezer halott magzatot találtak Thaiföldön

Thaiföldön a templom hullaházában halottégetés előtt az eltávozottak, 2002 apró test; az illegális abortuszok áldozatai. A hátborzongató felfedezés széleskörű vitát robbantott ki az eddig tabuként kezelt kérdésről.

A szentélyben hegyekben álló élelmiszerek és játékok a közelmúltban felfedezett magzatok lelkének a túlvilágra távozását megkönnyítésére érkezett felajánlások.

Thaiföldön az abortusz kizárólag nemi erőszak, vérfertőzés illetve az anya életének veszélyeztetése esetén engedélyezett, ám hivatalos statisztikák megerősítik, hogy így is mintegy 300 000 abortuszt végeznek évente, túlnyomó részben illegális, rosszul felszerelt, eldugott rendelőkben. A hátborzongató felfedezés széleskörű vitát robbantott ki az eddig leginkább tabuként kezelt kérdésről.

Abhisit Vejjajiva miniszterelnök mindeddig visszautasította a törvénykezés megváltoztatását követelők igényeit, jelezvén, hogy ez elsősorban nem jogalkotási, hanem társadalmi kérdés.

-

Magyarországon majdnem minden harmadik megfogant baba erre a sorsra jut. Nem jobb a helyzet Európa más országaiban, és az Egyesült Államokban sem. Angolszász területen forgatták a Néma sikoly című filmet, amelyben az ultrahangos felvételeken jól látszik, ahogy egy tizenkét hetes magzat az életéért küzd. Az alkotás nagy port vert fel, hiszen Angliában 24 hetes korig lehetséges a magzatelhajtás. Az abortusz emléke örökre a testbe van írva. Egy terhesség, ami megszakadt, következményekkel járhat. Egy amerikai kutatás szerint azoknál a nőknél, akik 18 éves koruk előtt esnek át abortuszon, 100 százalékkal nő a mellrák kockázata, amennyiben a közvetlen családban már előfordult ilyen betegség.


mindennapi.hu / BBC

 

www.elzakolykei.eoldal.hu/cikkek/irasok-testverek-tollabol/abortusz---modern-egoaldozat

 

A mappában található képek előnézete Isten, angyalok, emberek