Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.02.24

Meleg... meleg... langyos... langyos - Obama szerint alkotmányellenes a házasság védelméről szóló törvény

"A laodiceai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, Isten teremtésének kezdete:  Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból. Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, meggazdagodtam, és nincs szükségem semmire; de nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, a szánalmas és a szegény, a vak és a mezítelen: tanácsolom neked, végy tőlem tűzben izzított aranyat, hogy meggazdagodj, és fehér ruhát, hogy felöltözz, és ne lássék szégyenletes mezítelenséged; és végy gyógyító írt, hogy bekend a szemed, és láss. Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg!"   

                                  (Jelenések könyve 3.rész)

 


 

Obama szerint alkotmányellenes a házasság védelméről szóló törvény

 

Homoszexuálisokat tömörítő szervezetek ügyvédei szerint nagy győzelmet arattak, amikor Barack Obama amerikai elnök bejelentette, kormánya nem védi tovább azt a jogszabályt, amely a házasságot férfi és nő közötti kapcsolatként határozza meg. A házasság védelméről szóló törvényt két perben is megtámadták, Obama elnök ezután döntött úgy, hogy a jogszabály alkotmányellenes - ezt Eric Holder igazságügyi miniszter közölte.

 

 

 

A John Boehner republikánus házelnöknek küldött levélben Holder azt írta, Obama arra jutott, az azonos nemű párok kizárása a házasság intézményéből sérti az ötödik alkotmány-kiegészítés önrendelkezésről szóló részeit. A szexuális orientáció nem látható bélyeg, de egyre több tudós fogadja el, hogy megváltoztathatatlan jellemvonás - folytatódik a miniszteri levél. Az 1996-ban született szövetségi jogszabály kizárta a házasság intézményéből a meleg párokat. Obama érvelése szerint tüzetesen megvizsgálták a kérdést és nincs racionális alapja az azonos nemű párok diszkriminálásának.

 

A Human Rights Campaign nevű, homoszexuálisokat támogató szervezet üdvözölte és hatalmas dolognak nevezte az elnöki döntést, amely szerintük az azonos nemű párok és családjuk előnyére szolgál, akik "eddig sem akartak többet, csak a házaspárokéval azonos jogokat és méltóságot". A jogszabály igazságtalanul tett különbséget amerikaiak között, és köszönjük, hogy az elnök teljesíti ígéretét, hogy megvédi az alkotmányos alapelveket - mondta Joe Solmonese, a szervezet elnöke. Más, homoszexuálisok jogait védő szervezetek is üdvözölték a bejelentést.Az igazságügyi miniszter azt mondta, hogy a jogi környezet nagyot változott a jogszabály 15 évvel ezelőtti megszavazása óta, és felhívta a figyelmet arra is, azóta a legfelsőbb bíróság is megállapította a homoszexualitást kriminalizáló jogszabályok alkotmányellenességét. Tavaly év végén a kongresszus hatályon kívül helyezte az ellentmondásos "Ne kérdezd, ne mondd" eljárást, amely kizárta a katonai szolgálatból a homoszexualitásukat nyíltan vállalókat.Bár a kormány már nem fogja védeni a jogszabályt a bíróság előtt, a törvény hatályban marad, ahhoz ugyanis, hogy teljesen érvényét veszítse, a kongresszusnak kellene visszavonnia vagy szövetségi bíróságnak megsemmisíteni azt.

 

 

fh / hvg

 

X-X-X

 

Megjegyzések:

1./ Obama úr muszlim gyökereiről tudunk. Vajon a homoszexuálisok felé miért tett kedvezményeket? Milyen múltbéli élménye vagy milyen cél vezérli? Pusztán politikai indíttatásból tett már megválasztása előtt ígéreteket az Isten ellenes társadalmat erősítő rétegnek?

 

2./ Amennyiben valóban hívő keresztény, tisztában van vele, mit tesz ???

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Isten, angyalok, emberek