Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.26

Vajon tanult-e Dáriusz király az őt körülvevő, hízelgő és irigy tanácsadók és főemberek példájából?

◼️◾️▪️Vajon tanult-e Dáriusz király az őt körülvevő, hízelgő és irigy tanácsadók és főemberek példájából?
 
◼️Dáriusz király különleges személy volt, ugyanis a médek királyaként ő volt az, aki Isten elhatározása szerint a „megmérettél és könnyűnek találtattál” király után került a trónra 62 évesen.
 
◾️62 éves korára az ember jobbára már elég bölcsességgel rendelkezik ahhoz, hogy ne üljön fel mindenféle pletykának, hízelgésnek, suttogásnak. Az ember azonban mindig ember marad, még 100 évesen is megtéveszthető, mert földi évei alatt mindvégig harcolnia kell olyan területen a saját lelkért is, amely terület jogilag még nem tekinthető teljes egészében Isten tulajdonának.
Ellenséges közegben élünk, együtt növekszik a konkoly a búzánkban.
 
▪️Igaz ugyan, hogy a bölcsesség nem életkor-függő, mégis mindvégig nyitottnak kell maradnunk a mennyből jövő vezetésre, mindvégig igyekeznünk kell arra, hogy lábunkkal az igazság ösvényén járjunk. Ez az ösvény nagyon keskeny, és gyakran előfordul, hogy az út szélén állók nem szurkolnak értünk, ahogy ez minden versenyen természetes, hanem épp ellenkezőleg: hálót dobnak a lábaink elé...
Egy igazi versenyző az útra figyel: minden erejével azon van, hogy jól tartalékoljon, és sikerrel fusson be a célba. Bizalommal fogadja el az út szélén állóktól a frissítő vizet, és nem azon gondolkodik, hogy a víz vajon tényleg csillapítani fogja-e a szomját - vagy megöli.
 

dar.jpg

 

Isten Igéje azt mondja a hízelgő szóról, hogy háló a lábaink előtt. Nagyon-nagyon könnyen meg lehet botlani benne.
És ha ráadásul még a hálóvető vállait is megveregetjük barátian, kezet fogunk vele, mélyen a szemébe nézünk, biztos, hogy elkerüli figyelmünket az utunkba dobott veszély!
◼️◾️▪️A hízelgő szót a hízelgőkkel együtt keményen a helyén kell tudnunk kezelni.
Nincs más választásunk az életben maradásra.
✨ Dáriusz király okos ember volt. Hatalmas birodalmában, amely Anatóliától a Távol-Kelet közepéig húzódott, 120 kormányzót nevezett ki. Ezeket három főkormányzó felügyelte - közülük egyik volt a Babilóniába hurcolt zsidó Dániel.
Dánielről többször megírja az Ige, hogy különleges szellem lakott benne. Mi már tudjatjuk, hogy ez a „különleges szellem” nem más, mint Isten Szent Szelleme, Akit a megváltással mi is ajándékba kaptunk, hogy vezessen minket.
✨Dániel munkájában senki nem találhatott hibát. Szerénysége, istenfélelme, hibátlan munkája viszont rengeteg irigységet és irigy embert „termelt” körülötte. A Sá_án emberei mindenhol jelen vannak mint konkoly a búzaföldön.
A Kegyelem így szólt:
ne tépjétek ki őket!
A 2️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ éve megjelent Kegyelem előtti időkben azonban más volt a helyzet.
Ezért is necces visszaélni a kegyelemmel, mert 2000 éves korszakunk lezárta után 7️⃣ teljes évre visszarendeződnek a dolgok: annyiban, hogy az ez alatt az idő alatt felhalmozódott gonoszságok és bűnök ugyanúgy számon lesznek kérve az emberiségen, mint a Megváltónk születése előtti időkben.
Kétezer év alatt viszont rengeteg gonoszság felhalmozódott történelmünkben! Ezért is írja az Ige, hogy a küszöbönálló 7 év nyomorúsága semmihez sem lesz fogható és hasonlítható; semmilyen eddigi kegyetlenséghez, semmilyen eddigi ítélethez, sem népirtáshoz...
 
 
 
 
Teljes cikk itt: