Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.05.08

Reménysugár Izraelben

 

Nagy port kavart Izraelben és az Egyházban egyaránt a 2006-ban elhunyt Ichak Kaduri rabbi feljegyzése, amelyben felfedni kívánta volna a Messiás nevét.

Az Isztambuli születésű rabbi személye körül sok kérdés fogalmazódott meg még életében. Sokan - a vallásos zsidók között - nem ismerték el az 1920-as években haza térő, polgári foglalkozására nézve könyvelő szolgálatát, mondván: nem "igazi" rabbi. Tény, hogy Kaduri a kabbalista vallást hitte és tanította egész életében, amely miatt viszont az Egyház tagjaiban fogalmazódnak meg kétségek szavahihetőségével kapcsolatosan.

A kétségek bizony nem alaptalanok. Egyrészről sok bibliatanító meg van győződve arról, hogy az Antikrisztus személye a kabbalista valláshoz köthető, másrészt pedig bibliatanulmányozással levezethető, hogy Török- (vagy Görög-) -országból fog származni. (Ld. Derek Prince)

 

Néhány napja fellibbentette a fátylat a Kaduri szoros tanítványi köréhez tartozó egyik rabbi, akit már rég óta szorongatott a ki nem mondott igazság, s aki ezért imádkozva kérte a Mindenható segítségét.

Történetesen egy napon épp egy Jézusban mint Messiásban hívő zsidó embernek akarta átadni vallásuk képviselőjének, Kaduri rabbinak fotóját.  Zev, aki a megajándékozott lett volna, így felelt:
"Nem fogadhatom el, mert én hiszem, hogy Jézus a Messiás."

Elijahu, aki imaválaszt kapott Zev bizonyságtételében, ennyit válaszolt:
"Én is hiszem."
S elkezdődött az eszmecsere kettejük között.

 

Kiderült, hogy Elijahu abba a szűk csoportba tartozott, akik napi, közvetlen kapcsolatban álltak Kaduri rabbival, s akikkel vallási vezetőjük titkokat  osztott meg. Velük közölte nyíltan, hogy Jézus a zsidók Messiása.

Kaduri fia, David Kaduri egy évvel apja elköltözése után hozta nyilvánosságra, hogy Kaduri az utolsó éveiben látomásban találkozott volna a Messiással, aki elmondta neki, hogy közel az eljövetele. David Kaduri azonban tagadja, hogy apja Jézussal beszélt volna, mert ez szerinte kimeríti a blaszfémia fogalmát. Ugyanakkor azt is közölte, hogy az apjának adott üzenetben a Messiás megmondta: akkor fog visszajönni, amikor Ariel Sharon meghal. Mint ismeretes, Sharon 2006 január 4. óta kómában fekszik.

 

Térjünk azonban vissza a tényekhez!
Elijahu rabbi bizonyságtételéhez szükség van nyilvánosságra, amelyben - egyelőre - Zev a segítsége.
Elmondása szerint többen tudják vallásos berkekben, hogy Jézus az Istentől küldött Megváltó, de titkolják. Ennek több oka is lehet, valószínűleg legelső sorban a félelem, hogy pozícióvesztéssel járna, ha bizonyságtételüknek hangot adnának. Másodsorban egy egész vallási rendszer remegne meg alapjaiban, amely azonban minden számíthatóságot figyelembe véve hamar be is fog következni.

 

A keresztények, s a Messiáshívők felelőssége egyaránt a vallásos zsidóságért való ima. A lepel lehullófélben van, s az Úr keze kinyújtva.

Prófátai korban élünk, s a felelősségünk igen nagy!

 

Mindezeket figyelembe véve nagyon valószínű, hogy az ellenség taktikája, amellyel megpróbálja majd elterelni a zsidók figyelmét Jézus Krisztus személyéről az, hogy a Harmadik Templom felépítése körüli munkálatok pánikszerű gyorsasággal el fognak kezdődni. Ebbe a templomba fog aztán a "pusztító ocsmányság" beülni annak a bizonyos 7 éves békeidőszaknak a közepén.

Nem várjuk meg - reményeink szerint.

 

 

A mappában található képek előnézete Izrael