Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.05.07

Tüzek Európában

Brüsszel, 2010. április 22.Yves Leterme belga kormányfő csütörtökön lemondott, miután a legjelentősebb flamand párt megvonta támogatását a koalíciós kormánytól.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. Albert király azonban egyelőre elhalasztotta a lemondás elfogadását azzal, hogy a politikai válság „komolyan veszélyeztetné“ Belgium szerepét Európában mindössze két hónappal azt megelőzően, hogy az ország átvegye az Európai Unióban a soros elnökséget.

 

„A kormánynak nem volt más lehetősége, mint hogy lemondjon“ -  jelentette ki Didier Reynders pénzügyminiszter.

A flamand liberálisok távozását a pártból az a kudarcérzet váltotta ki, hogy sikertelenek voltak a hollandul beszélő belga és a frankofón közösség közötti huzamos nézeteltérések megoldásában. Leterme a kabinet rendkívüli ülése után mondott le.

A flamand liberális demokraták pártja, az Open, amely az öt koalíciós párt egyike, tiltakozásul hagyta el a kormányt amiatt, mert a belga vallón és flamand pártok nem tudtak megállapodni a hatáskörök új megoszlásában Brüsszel külvárosaiban. Bár Belgium fővárosa a hollandul beszélő Flamandiához tartozik, lakosságának nagy része frankofón. Brüsszel számos városrészében és külvárosaiban a helyi hatóságok az utóbbi időkben egyre több olyan intézkedést foganatosítanak, melyeknek célja újabb frankfón lakosok letelepedésének a megakadályozása. Egyebek mellett azt követelik a vallonoktól, hogy a hivatalokban kizárólag hollandul beszéljenek, esetleg bonyolulttá teszik számukra a választói igazolványok megszerzését. Állítólag nemzetiségi alapon adják ki az építkezési engedélyeket is.

SITA/AFPSoros György szerint 
pedig a görög válság is csak a kezdet.

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Soros szerint a fő probléma az, hogy az eurózóna csak monetáris unió, nincs politikai kapocs a tagállamok között.

"Az euró rendszere nyilvánvalóan megrepedt" - állapítja meg Soros György a Financial Times hasábjain megjelent cikkében. Az üzletember szerint egy teljesen kifejlett valutarendszer saját monetáris politikát és pénzügyminisztériumot kívánna meg. Márpedig az eurózóna csak monetáris uniónak tekinthető, nincs politikai kapcsolat a tagállamok között.

A magyar származású üzletember szerint van megoldás a görög válságra: az eurózóna tagállamainak közösen kellene eurókötvényeket kibocsátaniuk a lejáró görög adósságok 75 százalékáig. Ennek feltétele lehetne, hogy Athén teljesítse a vállalat deficitcsökkentést és saját maga finanszírozza a fennmaradó 25 százalékot.

Soros szerint Görögország megmentése még mindig nyitva hagyná az eurózóna jövőjének kérdését. Az összetákolt megoldások ugyanis hasznosak lehetnek a jelenlegi krízisben, de magukra hagyják Spanyolországot, Portugáliát vagy Írországot, amelyek szintén egyre nagyobb bajban vannak. Éppen ezért szerinte a megoldás egy a jelenleginél sokkal jobban működő európai kötvénypiac lenne.

Menedzsment Fórum


Mindkét ország problémái végül is az EU problémái. Már csak azért is, mert Brüsszelben van a NATO és EU központja is. Brüsszelben az EU vezérkarának van bőven problémája, és ezek között még csak nem is Görögország és Belgium a legnagyobb, bár a leglátványosabb minden bizonnyal. 

Valójában nem kis adósságcsapdában van Portugália, Spanyolország, Olaszország, de Nagy-Britannia is. A németek is rekord adóssággal küzdenek, és a költségvetési deficitjük is a csúcson jár. A franciákról már ne is beszéljünk, ahol Sarkozy régen elengedte a pénzügyi gyeplőt.

Minden bizonnyal a mostani európai válságok szoros összefüggésben vannak a bibliai utolsó időkkel. Teológusok és korunk prófétái megegyeznek abban, hogy a pénzügyi és háborús problémák megoldására hamarosan színre fog lépni korunk Szupermenje...

www.apokalipszis.eoldal.hu/cikkek/profetikus-irasok/az-antikrisztus


"Ezért egészen bizonyosnak tartjuk a prófétai beszédet, amelyre jól teszitek, ha mint sötét helyen világító lámpásra figyeltek, amíg felragyog a nap, és felkel a hajnalcsillag szívetekben.
Mindenekelőtt tudnotok kell, hogy az Írás egyetlen próféciája sem ered önkényes magyarázatból, 21mert sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szólaltak meg az Istentől küldött emberek."
                                   (2Péter 1,19-21.)

                               ****************

"Másnap, amikor az ünnepre érkező nagy sokaság meghallotta, hogy Jézus Jeruzsálembe jön,  pálmaágakat fogtak, kivonultak a fogadására, és így kiáltottak:
 "Hozsánna! Áldott, aki az Úr nevében jön, az Izráel Királya!" 
Jézus pedig egy szamárcsikóra találva, felült rá, ahogyan meg van írva:
"Ne félj, Sion leánya, íme, királyod jön, szamárcsikón ülve." 

Tanítványai először nem értették mindezt, de miután Jézus megdicsőült, visszaemlékeztek arra, hogy az történt vele, ami meg volt írva róla.  A sokaság, amely vele volt, amikor Lázárt kihívta a sírból, és feltámasztotta a halálból, most bizonyságot tett mellette. Elébe is azért vonult ki a sokaság, mert hallották, hogy ezt a jelt tette.
 
A farizeusok pedig így szóltak egymáshoz: "Látjátok, hogy semmit sem tudtok elérni: íme, a világ őt követi!"

Néhány görög is volt azok között, akik felmentek az ünnepre, hogy imádják az Istent. Ezek odamentek Fülöphöz, aki a galileai Bétsaidából való volt, és ezzel a kéréssel fordultak hozzá:
 "Uram, Jézust szeretnénk látni."
Fülöp elment, és szólt Andrásnak, András és Fülöp elment, és szólt Jézusnak. Jézus így válaszolt nekik: "Eljött az óra, hogy megdicsőíttessék az Emberfia. Bizony, bizony, mondom néktek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. 
Aki szereti az életét, elveszti; aki pedig gyűlöli az életét e világon, örök életre őrzi meg azt. 
Ha valaki nekem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is; és ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya.
Most megrendült az én lelkem. Kérjem azt: Atyám, ments meg ettől az órától engem? De hiszen éppen ezért az óráért jöttem!  Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet!" Erre hang hallatszott az égből: "Már megdicsőítettem, és ismét megdicsőítem."
A sokaság pedig, amely ott állt, és hallotta, azt mondta, hogy mennydörgés volt; mások azonban így szóltak: "Angyal beszélt vele."
Jézus megszólalt: "Nem énértem hallatszott ez a hang, hanem tiértetek. Most megy végbe az ítélet e világ felett, most vettetik ki e világ fejedelme. Én pedig, ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket."
                                               (János 12,2-32.)

                     ********************

"Mert a mi Istenünk emésztő tűz." 
                                                (Zsid 12,29.)

 

www.bonnke.net/portal/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.