Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.03

Steve Hill

stst.jpg

 

Steve Hill, napjaink egyik leghatásosabb igehirdetője volt. Rövid, viharos élete során tízmilliók tértek meg az élő Istenhez. Elköltözése a földi szférából mit sem változtatott ezen a folyamaton.

Álljon itt egy vele készített interjú, amelyet Sid Rothnak, az USA-ban élő zsidó, messiáshívő műsorvezetőnek, valamint a fordítást elkészítő Dunamis-Family csapatának köszönhetünk.

st1.jpg


(A fordításban fellelhető hibákat folyamatosan javítjuk...)

 

 

 STEVE HILL

 

 

SID: Mi történt ezen a helyen, hogy ilyen sok csoda történt ott? És mi történt azzal az emberrel, aki mint villámhárító – a csodák rajta keresztül történtek meg? Szeretném, ha megismernétek ezt az embert, Steve Hillt.

 

NARRÁTOR: Észak-Alabamában nőtt föl, Steve Hill a környék számára rossz hírt jelentett. (Volt barát) Steve könyörtelen volt és most nem túlzok. Ő tényleg egy könyörtelen ember volt. / Steven volt a hosszúhajú, lázadó vagány srác / Keménydrogosok voltunk.
Többször letartóztatták és nem jósoltak mást neki, csak egy életfogytig tartó drogfüggőséget, állandó lopásokat és börtönt. Majd egy olyan bírósági tárgyaláson, melyről mindenki azt várta, hogy hosszú éves börtönbüntetésben fog végződni, ahelyett egy megdöbbentő dolog történt. Ítélete az volt, hogy egy törődő keresztény ember őrizetére bízták egy drogrehabilitációs központban. Egy volt drogosból misszionárius lett Argentínában és nemzetközi Evangélista, aki bejárta az egész világot, szolgálva mindenütt élete párjával és imatársával, Jerrivel, szerető családdal megáldva. Steve fókuszában mindig az elveszettek megnyerése volt, hogy találkozzanak Jézussal!

SID: Mi történt akkor, amikor megtértél?

 

STEVE: Sid, ez mind teljesen természetfölötti volt. Ahogy néztem most ezt a bejátszást, könnyek szöktek a szemembe, mert egy valóságos találkozásban volt részem magával Istennel! Én most nem vallásról beszélek, hanem az Élő Istennel való találkozásról. Vannak most olyanok, akik néznek bennünket. Nincs szükséged ennél többre! Csak arra van szükséged, hogy összekapcsolódj a Királyok Királyával és az Urak Urával, aki a Messiás – Jézus! Abban az időben szinte egyáltalán nem hittem Istenben, kemény drogos voltam. Az a típus, aki úgy kelt föl reggelente Sid, hogy rázkódtam, és hajnal 3-4 körül keltem föl, mert akkorra már valamivel le kellett nyugtatni a testem a rázkódástól, amihez Whiskyt használtam. Ez éveken át ment. Kemény drogfüggő voltam, szúrtam magam, loptam és 13-szor letartóztattak. Ki akartam szállni, de nem tudtam hogyan. Van most valaki aki néz most bennünket. Nem drogos, hanem a szülő. Ha a fiad, vagy lányod is épp ezen az úton jár most és te aggódsz érte, hadd mondjam el, van remény! Az én anyám imádkozott értem és amikor már mindenki feladta értem a harcot, ő arcára borulva, sírva imádkozott értem mindig. Sid, amikor segítségül hívtam az Urat aznap, amikor elfogadtam Őt, csak annyit mondtam: „Jézus, Jézus, Jézus!” Egy drogos szíve volt, mely azt kiáltotta: „Kérlek, szabadíts ki ebből a börtönből! Ha létezel, ha ott vagy valahol Istenem, Jézus, beszélj hozzám!” Abban a pillanatban Isten jelenléte elárasztotta a szobát, majd az egész bensőmet. Azelőtt már 3 napja vadul rázkódott a testem, abban a pillanatban pedig úgy megszűnt, mintha életemben még egy aszpirint sem vettem volna be. Mintha soha semmilyen kábítószert nem használtam volna és soha nem szívtam volna semmilyen pipát, sem heroint. Teljesen új emberré lettem, megszabadultam. Semmilyen elvonási tünetem nem volt, kimentem és gyönyörűnek láttam a fákat, mindent. Ez egy új nap volt és a Biblia is azt mondja, hogy újjá kell születnünk. Nem azt mondja, hogy csatlakoznunk kell egy gyülekezethez, vagy meg kell kapnunk ezt vagy azt. NEM! Azt mondja ÚJJÁ KELL SZÜLETNED! Én hiszek a gyülekezetben és mindebben, azonban KELL, hogy ISTENNEL találkozz! Valaki, aki néz most bennünket, szeretném, ha tudnád: mindenféle vallásos megtapasztalásod volt eddig, de soha nem tapasztaltad meg az igaz, élő Jézus Krisztust! Lehet voltál vallásos helyen, templomban, vagy zsinagógában, vagy bármi ilyen helyen, de soha nem élted át, hogy milyen az igaz Istennel lenni. Én viszont erről beszélek! Mert ez az egyedül, ami örökre megváltoztatja az életed! Ez történt velem aznap és azóta már 30 év eltelt és még mindig tűzben égek az Úrért!


SID:
Ez hihetetlen. Egy alvó kis déli város picike kis gyülekezetében történt. Steve Hill, hányan voltak abban a picike kis épületben?

STEVE: Egy idő után elkezdtük számolni, mert alig hittük el, mennyien vagyunk. Többször is négyszer, ötször annyian voltunk, mint akik beférhettek az épületbe. Ahogy elindult az ébredés, egész héten át tartott, majd megállás nélkül. Az épületen kívül föl kellett állítanunk egy hatalmas sátrat, és hatalmas kivetítőket amin keresztül ment az élő közvetítés. Az emberek még az autójukból is, a parkolóból nézték az alkalmakat.

 

steve.jpg

 

SID: Hosszú sorban állva órákkal az épület nyitása előtt már ott vártak az emberek, hogy az épületbe juthassanak. Hány millió ember fordult meg ott összesen?

STEVE: 4 millió ember.

SID: Hallottátok ezt? 4 millió ember, akik a világ minden részéről érkeztek oda, mert tudták, ha bejutnak az épületbe, ott Isten kézzelfogható jelenléte van!

STEVE: Hadd mondjam el, mennyire le volt nyűgözve a média ettől. TV csatornák, mint a CNN, 20/20, Good Morning America, New York Times, FOX – mindezektől a csatornáktól kijöttek és mind föltették azt a kérdést: „Hogy tudod ezt csinálni?” Err én: „Sehogy. Én erre nem vagyok képes! Csakis Isten! Az emberek elég okosak ahhoz, hogy tudják: nem fognak olyan összejövetelre menni, ahol nem történik semmi...”

 

SID: De miért  van az, hogy emberek a kamerák előtt is, ezrek előtt fölálltak és nyílvánosan megvallották a bűneiket, és ráadásul még azokat a szörnyűséges dolgokat, melyeket tettek, ki is mondták hangosan. Milyen erő késztette őket erre?

STEVE: Mert ez valós volt. Ez a válaszom.

SiD: Oké, nézzünk meg egy olyan esetet a több százezerből, aki nyílvánosan mindenki előtt elismerte, hogy vétkezett. Majd tesz valami zsidó dolgot, mely igazából a bemerítkezés, de nálunk zsidóknál ez az, amit úgy nevezünk: „Mikvah” – nézzük meg a felvételt.

STEVE: Barátom, nem tudom te mit éreztél ma este, de az a testvér, aki ott állt a bemerítő medencében, nem tudom hol vagy most, de könnyekkel a szemében vallotta meg, hogy 7-8 hónapja házasságtörést követett el és paráználkodott. Emiatt elveszítette a családját. Elvesztette gyermekeit és elvesztette vállalkozását is. A bűn borzalmas!
FÉRFI: Házasságtörést követtem el és mindenemet elvesztettem az életemből. Mindent, ami valaha is ért bármit is számomra. A családomat, két éves gyermekemet és a csodálatos munkámat. Azért vagyok itt ma, hogy elmondjam, hogy Úr Jézus itt ez az élet, ami a Tiéd, mondd el nekem, hogy mit akarod, hogy tegyek és hadd tegyem meg!
STEVE: Bemerítünk téged az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében!

SID: Steve Hill, te most is sírsz. Pedig ez már történelem. Ez egy régen elmúlt dolog. Miért sírsz még most is ezen?

STEVE: Mert ez örökkévaló. Már történelem ugyan, mégis örökkévaló. Leéljük az életünket az ideiglenes dolgokban: a munkám, a feleségem, mindezek csak ideiglenesek. Az örökkévaló dolgok azonban, amikor Isten belép valaki életébe és teljesen átformálja! Mi örökké élünk! Mindaz, aki nézi most ezt a műsort: Soha nem fogsz meghalni! A fizikai tested olyan, mint a kagyló számára a kagylóhéj, mely elpusztul és meghal, te magad azonban örökké fogsz élni és csak két hely van ahol élhetsz: vagy fönt a Mennyben, vagy lent a pokolban! Most még van választásod! Ezek az emberek pedig épp ezt a döntést hozták meg: „Én Istent akarom, Jézust akarom! Akarom, hogy megváltoztasson! És amikor meg is teszi, ahogy a bizonyságból is hallottuk...

SID: Sokan vannak olyanok, akik előre szaladnak, amikor hallják, hogy a Messiás valóságos. Hogy Isten szeret és soha nem kárhoztat, Ő nem vádol. Karjait olyan nagyra tárja, hogy átölelhessen téged! Néhányan még soha nem éltétek át azt, amikor Isten karjai átölelnek. Néhányan most azonnal át fogjátok ezt élni! Néhányan csodákat fogtok megtapasztalni! A csodák annak bizonyítékai, hogy a láthatatlan Isten nagyon is él és létezik! Szeretném, ha most azonnal imádkoznál, hogy történjenek csodák!

STEVE: Azok, akik otthonról, vagy bárhonnan néztek bennünket, akik még nem ismerik Jézus Krisztust úgy, mint Megváltójukat, ez a legfontosabb rész most számodra. Ő meg fogja változtatni a te életed is úgy, mint az enyémet! Szeretném, ha a következő imát utánam mondanád! Mondd ki hangosan: „Jézus, bocsáss meg nekem, vétkeztem, de most megtérek! Légy a Megváltóm, az Uram és a Legjobb Barátom! Ámen.” Ha komolyan mondtad ezt az imát, az Úr meg is tette most ezt! Most pedig gyógyulásért fogok imádkozni. Azok, akik testében gyógyulásra van szükségük, bárhol is érzel fájdalmat, tedd most arra a testrészre a kezed! Ha van rokonod, vagy barátod, aki beteg, érte is imádkozhatsz most! A Jézus nevében szólok most mindenkihez, aki néz bennünket, hogy jöjjön a gyógyulás! Uram, érintsd meg most őket! Gyógyítsd meg a rákosokat, szívbetegeket, bármi is legyen a probléma. Leukémia. Valaki épp most gyógyul meg leukémiából! Valaki épp most gyógyul meg rákból. Látom, ahogy a tumor most azonnal összemegy! A Jézus nevében, fogadd el a gyógyulásod!

 

SID: Steve, beszéltél nekem egy lányról, aki állandóan bulizott, de radikálisan megváltozott. A húga prófétált egyszer a Bronsville-i ébredésben. Minden készen áll arra, hogy ez a prófécia beteljesedjen most. Mondd el milyen hatást gyakorolt rád ez a kijelentés.

 

STEVE: Ami a legnagyobb hatást gyakorolt rám, amikor azt mondta: „Isten siet! Gyorsan cselekszik.” Ahogy ezt kimondta ez a lány, Isten jelenléte robbanásszerűen megjelent az épületben. Soha nem felejtem el azt az estét. Órákon át tartott Istennek ez a hatalmas jelenléte. Az emberek sorra tértek meg, kiáltoztak Isten bocsánatáért. Ez a prófécia felvételen is rögzítésre került és a világ minden táján levetítették. Egyik 4000 fős gyülekezet amikor megnézte a vasárnap reggeli alkalmukon, az összejövetelük délután 4-ig tartott aznap!

 

SID: Tudjátok mit? Szeretném, ha bejátszanánk ezt a felvételt, hogy pontosan halljuk mi is úgy, ahogy elhangzott. Abban a pillanatban, hogy te is meghallod ezt, hadd mondjam el, ez a te időd, hogy kapcsolatot létesíts Istennel! Akkor nézzük meg!


LÁNY: Tudom, hogy Isten nagyon szereti az embereket. De Ő siet, mert Ő mindenkit akar és már nincs sok idő hátra! Ő bánkódik az emberek szelleme fölött! Fáj Neki! Bánkódik érted!

BEMONDÓ: Steve Hillt Isten hatalmasan használta a Bronsville-i ébredés alatt Pensacolában, Floridában ahová több, mint 4 millió ember eljött, hogy megtapasztalja Isten jelenlétének olyan hatalmas kiáradását, melyet azelőtt nem láttak. Több százezren szaladtak az oltár elé megtérni és hogy megtapasztalják Isten csodatévő erejét a gyógyításra.


SID: Vendégem, Steve Hill olyan éhes Istenre, hogy a világon mindenfelé elment, hogy Isten különböző megmozdulásait lássa, és megkapta ugyanazt az ajándékot, amivel Isten e nagy emberei rendelkeztek. Aztán elment egy gyülekezetbe, a floridai Pensacolába. Isten beszéde volt jelen ott, és a világ minden részéről négy millió ember jött el ebbe az egyetlen gyülekezetbe. A gonosz persze megpróbálta őt kiütni. Már a halálos ágyán volt. A temetési előkészületeket beszélték meg. S ekkor hatalmas csoda történt, és egy látomást is látott. Úgy tűnt, mintha látta volna, mi történik illetve mi az, ami már készen áll, hogy hamarosan megtörténjen a Föld bolygóval. Ő pedig szó szerint úgy érzi, mindenkinek meg kell értenie ezt a látást. Köszöntelek Benneteket, Sid Roth vagyok Steve Hillel. Nézem ezt a papírt, mintha a rendőrségi bűnlajstroma lenne. 10 éves korában az apja sörrel, alkohollal itatja. 12 éves korára már keményen drogozik, injekciózza magát, 13-szor letartóztatták. Amikor magamról olvasok, alig tudom elhinni, hogy ez voltam én. Te is hasonlóan érezhetsz önmagaddal kapcsolatban. Ez nem is te vagy.

 

STEVE: Az maga a csoda, hogy mindnyájan élünk, és túljutottunk ezen. A szülővárosom környékén az egyik kedvenc eszközöm az volt, hogy amikor bizonyságot tettem drogos és alkoholfüggő fiataloknak, elvittem őket a halott barátaim sírjához. S beszéltem nekik Carlosról, Billyről. Elmondtam, hogy Billy 19 éves volt, és őket ugyanez a végzet éri el, ha drogot használnak. Bizonyságot tettem, mert senki nem hiszi, hogy vele meg fog történni ez. Soha senki nem hiszi el. Az ördög azért jött, hogy lopjon, öljön és pusztítson. De türelmes, elvisz egy utazásra. S amikor végre elkap, akkor a pokolba dob, ez a végső célja, és ez volt a célja az én életemmel is.

SID: Steve teljes átalakuláson ment keresztül, és ahogy észrevettem, ebben volt egy kulcs: Isten legnagyszerűbb emberei közül David Wilkerson, Leonard Ravenhill volt a mentorod.

 

STEVE: David Wilkerson és Leonard Ravenhill voltak a szellemi atyáim. Az emberek meg szokták kérdezni, miért vagy olyan, amilyen vagy. Azok az emberek alakítanak minket, akik körül forgolódunk. Ezért szoktam mondani, hogy válogasd meg jól a barátaidat. Oké? David Wilkerson tanított engem a Biblia-iskolában, találkoztam Leonard Ravenhillel. Nicky Cruz tanította nekünk az evangelizálást. Ilyen emberek mellett nőttem fel; Ravenhill Smith Wigglesworth barátja volt.

SID: És így tovább. Minden mindennel összefügg. Észrevettem egy másik dolgot is: éhes voltál Istenre. Amikor azt hallottad, hogy valahol Isten mozdult és cselekedett, elmentél arra a helyre. Sokan azt mondják, hogy ha Isten valamit tenni akar az életemben, akkor majd eljön hozzám. Hát igen, megteheti és el is jön majd. De én nagyon éhes vagyok Istenre. Ha hallom, hogy valahol megjelenik, én ott vagyok. Steve így élt.

STEVE: Nem biblikus az embereknek azt mondaniuk, hogy ha Isten mozdulni vagy cselekedni akar, akkor jöjjön hozzám. Kik vagyunk mi, hogy ezt mondjuk Istennek? Ő már eljött. Már lejött a mennyből. Már mindent elrendezett. Ünnepeljük a karácsonyt. Az egész mintát elénk tette. A csecsemő Jézus ott volt. A pásztoroknak kellett eljönniük hozzá. Később a bölcseknek is el kellett menniük hozzá. Mindig azt mondom az embereknek, Istentől jött az első hívás az oltárhoz. Ő határozza meg, hova kell elmennünk hozzá. S én így követtem Jézust egész életemben.

SID: Menjünk akkor most Argentínába, az ébredéshez. Ott voltál. Ébredés van náluk évek óta, nem is emlékszem, milyen régóta. Beszélj a találkozásodról Carlos Annacondiával.

 

st-j.jpg

 

STEVE: Az argentín ébredés csúcsán hét évig ott éltünk, s még mindig tart az ébredés. Isten még mindig cselekszik. Láttuk, ahogy a gyülekezetek 500 főről akár 20 000-re szaporodtak. Csodálatos. A feleségemmel 13 gyülekezetet plántáltunk, árvaházat építettünk. S aztán Carlos Annacondia közelébe kerültünk, spanyolul beszélő emberek közé. Folyékonyan beszélek spanyolul, a feleségemmel hét évig éltünk ott. De Carlos őrült volt. Carlos, ha most ezt nézed, ez egy tiszteletteljes szó számodra. Oké? Őrülten akarta Isten dolgait. Csavargyára volt. Szóval mindenki, aki azt hiszi, hogy én csak egy átlagember vagyok, akkor nézz erre az emberre. Elmentem az egyik rendezvényére, csak dióhéjban mondom el, mert egész nap beszélhetnénk erről az emberről. Tehát elmentem erre az alkalomra, 20-30 000 ember volt kint a szabad ég alatt, s mindenfelé csupasz villanykörték lógtak. Nem volt semmi harsona. Ennek az embernek egyszerűen tekintélye volt. Hatalma volt a sötétség felett. Figyeltem, ahogy emberek tízezrei előtt beszélt, parancsolt a názáreti Jézus Krisztus nevében, megkötözlek téged, sátán. S ameddig a szem ellátott, az embereket megérintette Isten ereje, és a földre döntötte őket. Olyan emberek, akik nem is figyeltek rá, amikor jöttek le az úton, a földre kerültek, és rázkódni kezdtek Isten ereje alatt. S láttam mindezt, és mentem (utána), Jézus, ennek az embernek volt ajándéka, hogy gyógyítsa a betegeket. Ekkor láttam a legközelebbről ilyen helyzetet. És akarom azt, amilye neki van. Jobb, ha éhes leszel, barátom. Ha azt akarod, hogy Isten használjon, akkor éhesnek kell lenned. Erre vágyakozz. Ezt megértettem.

 

SID: Steve elment különböző helyekre, ahol mozdult, cselekedett Isten. Éhes voltam. Magával ragadott, amit láttam. Nyilvánvalóan sok embert elárasztott Isten kegyelme szerte a világon. Abba a kis floridai gyülekezetbe, Pensacolába négy millió ember ment el, mert ott volt Isten ereje. Beszélj nekem a rákos kislányról.

 

 

STEVE: Olyan sok történet van. Szeretnék beszélni arról a látásról, amit Isten nemrég adott nekem, mert sokan keresik életükben az ilyen kiemelkedő pillanatokat. Ez a csúcs előtted van, nem mögötted. Isten többet tartogat számodra, mint amennyid most van. A Brownsville-i ébredésben emberek millióit láttuk. Öt évig hirdettem ott az Igét, és négy millió ember fordult meg. Voltak, akik repülővel jöttek.  Mások magánrepülővel utaztak, ismét mások vonattal. Mindenfelől jöttek, mert hallották a híreket, a CNN és más csatornák is tudósítottak róla. És behozták az elveszetteket. S ez a 15 éves kislány is eljött. Legfeljebb 36 kilós lehetett, és kis kalapja volt, és haldoklott. Rövidre fogva, valami olyat tettünk, amit soha addig. Felhoztuk a színpadra, azon az éjszakán több ezer ember volt ott. Úgy éreztem, az Úr azt akarja, hogy tegyük rá a kezünket. Halálán volt. Az utolsó kívánsága volt, hogy ide eljöjjön. Brownsville-be akart jönni, nem Disneybe. Sehova máshova nem akart menni, csak a Brownsville-i ébredésre. Rátettük a kezünket. Két héttel később, ez még az Internet előtti időben történt, amikor ilyenek még nem voltak, Facebook sem létezett még; az apja levelet ír nekünk: „Elvégezték a röntgeneket, az összes tesztet. A rák teljesen eltűnt.” Évekkel később felvettük vele a kapcsolatot, elvégezte az egyetemet. Nagyon jól van. A rák teljesen eltűnt. Jusson eszetekbe, hogy már lemondtak róla. Szóval nagyon sok csodát láttunk. Azt hiszem, ezért szeretem a műsorodat. Ez természetfeletti! Ha nem hiszel a természetfelettiben, akkor nem hisezl Jézusban. Hadd mondjam még egyszer: ha nem hiszel a természetfelettiben, akkor nem hiszel Jézusban.

 

SID: Most már látjátok, miért akarta eltávolítani a gonosz.  Hadd mondjam el nektek, valami történt vele. Megfigyeltem őt, mielőtt rákos lett, ami gyógyíthatatlannak számított. Nem volt esélye a túlélésre. Már készítette elő a temetését, a feleségével tervezték a teendőket. Szó szerint a halálos ágyán feküdt. S amikor felkiáltott Jézushoz, és azt mondta neki: „Jézus, ha el akarsz engem vinni, vigyél el. De ha itt hagysz engem, és visszaadod az erőmet, akkor egy millió lelket fogok megnyerni számodra.” S mi történt? Isten megválaszolta az imáját. Látást adott neki az utolsó időkről. Hallgassátok csak!

 

 

STEVE: Nemrégiben természetfeletti módon meglátogatott az Úr. Fel vagyok hatalmazva, hogy mindenkivel megosszam az átélésem. Most is nagy erővel hat rám, ahogy beszélek róla. Imádatban voltam, a kanapémon ültem. El tudnálak vinni a pontos helyre. Ott ültem tehát a kanapén kora reggel. Senki nem volt ébren a házban. Becsuktam a szemem, és egy színes látomás ereszkedett le, a látomás egy természetfeletti megtapasztalás volt Istentől. Elkezdte ezt letölteni a szellemembe. Egy rendkívüli síparadicsomot láttam. Kinyitottam a szemem, mert annyira valóságos volt, Sid. Kinyitottam a szemem, és eltűnt. Megint becsuktam, és elkezdtem rázkódni, mert olyan volt, mintha filmet néztem volna. Felnéztem, és láttam fent ezt a síparadicsomot, ezt a hó-hegyet. Én is síelek. Szóval láttam ezt hó-hegyet, de hatalmas tömegű hó halmozódott fel, több, mint amennyi a síeléshez kell. S az Úr elkezdett beszélni az utolsó időkről. Ez a hó-hegy az összes hamis tanításra utalt, amely a gyülekezetre most kimegy. S ha nem teszünk ellene valamit, ha nem romboljuk le ezt rétegről rétegre, akkor ártatlan keresztényekre fog zuhanni. Ebben a látomásban az üdülőhely a gyülekezetet jelentette. Olyan emberek voltak ott, akik épp csak megérkeztek. Megjöttek, fizettek, hogy az üdülőhelyen lehessenek. Mi tizedet adunk, hogy a gyülekezetben legyünk. Ártatlan emberek halnak meg, ha nem teszünk valamit ezzel kapcsolatban. El sem hiszem, hogy ez az én életem ideje alatt történik. A lányom Biblia-iskolában volt, s az egyik tanár felállt, és azt mondta a diákoknak: „Mivel már keresztények vagytok, szabadok vagytok, hogy bármit megtegyetek, amit akartok. Akármit megtehettek. Szabadok vagytok a bűnre.” A lányom meg ott ült, s a tanító folytatta: „Szabadok vagytok, hogy barátotokkal lefeküdjetek, szabadok vagytok az ivásra, szabadok vagytok mindenre, amit akartok, mert a vér mindent elfedez”. S aztán ott van az ember istenítése: az ember imádása. Csak nézzetek a mai világra. Magas székre ültetjük ezeket a szolgálókat úgy, mint a politikusokat. Ez az Antikrisztus rendszere, mert az utolsó időkben az embert imádjuk, náluk keressük az összes választ. Mindjárt mondom Sid, te látod ezt, én is látom. Világos, mint a nap. Hihetetlen, hogy más emberek nem értik, mi folyik a világban. De vissza kell térnünk valamire.

SID: Mire?

STEVE: Arra, hogy a lavinával kapcsolatban valamit tennünk kell. Ez egy olyan szellemi lavina, amely milliókat ölhet meg. Vezetőkként, tábornokokként felelősek vagyunk azért, hogy leromboljuk. A látomásban helikoptereket láttam, motoros szánokat, páncéltörő fegyvereket, amelyek felrobbantották ezeket a hegyeket. Olyan tisztán láttam, mintha tévét néztem volna. A hó gördült lefelé. Kontroll alatt ment ez végbe, mert a tábornokok maguk robbantották fel a hó-hegyeket, mielőtt azok felrobbantak volna, és embereket öltek volna meg. Felvettem a telefont, ekkor már könnyek áztattak el olyannyira, hogy az arcam a telefonkagylóhoz ragadt tőle. A coloradói sí-mentőkkel beszéltem, elmondtam nekik a látomást. A férfi azt felelte: „Mr. Hill, pontosan azt tesszük, amit látott. Ön látta, ahogy a mentőosztag munkában van. Megpróbáljuk az életüket megmenteni. Én személyesen tankelhárítón vagyok, és öt mérföldre tudok lőni, 7-8 km-re, a hegyekbe, hogy felrobbantsam azokat.” Én meg csak hallgatom. Ez épp most történt, nem pedig 5, 10 vagy 20 éve. Felemelte a hangját, mint egy evangélista, s azt kérdezte: „Mondhatok valamit, Mr. Hill?” „Igen, uram” –feleltem. A hangja elkezdett elcsuklani, ahogy az enyém is. Azt kérdezte: „Akarja tudni, miért halnak meg?” „Igen, miért halnak meg?” Azt mondta: „Azért, mert nem hallgatnak rám. Elutasították, amit mondtam. Kértem, hogy ne menjenek arra a hegyre, mégis mentek. A saját motoros szánjukon mentek, saját helikopterekkel. S a hegyekre estek. S egy órával később már ássuk ki a holttestüket a hó alól.” Azt mondtam neki, „Nagyon köszönöm. Én is ugyanezt teszem. Egész életemben életeket próbálok megmenteni.” Vettem egy lavinaszondát, amely nagyon, nagyon, nagyon hosszú rúd, amelyet a hóban mozgatsz. Ez a leggonoszabb eszköz, amellyel valaha rendelkeztem: holttestek megtalálására használjuk, s csak reméljük, hogy találunk valakit, aki még lélegzik: szellemi értelemben egy visszacsúszott embert vagy egy tékozló fiút, valakit, akit beborított ez a hamis tanítás. A nézők közül sokan pontosan értitek, miről beszélek. Tudjátok, hogy rossz dolgot tesztek, hogy hamisságot hallgattok. Azt a tanítást, hogy „csak érezd jól magad!” De most figyelmeztetlek titeket, ha a olyan gyülekezetbe tartoztok, amely megengedi, hogy szabadon azt tegyetek, amit csak akartok, akkor mentsétek az életeteket! Meneküljetek! Fussatok el onnan! Ha nem olyan gyülekezetbe jártok, amely a teljes evangéliumot hirdeti, azaz az összes piros betűs szöveget, tehát Jézus szavait, akkor mentsétek az életeteket! Ha eltávolodtatok a keresztény életetek Igei tanításaitól, térjetek vissza! Menjetek vissza oda, ahol hittetek, amikor Isten gyermekévé lettetek.

 www.stevehill.org/spiritual-avalanche.html

 

SID: Nagyon nagy teher nehezedik rám ezzel kapcsolatban. Nem volt látomásom, de sok istenfélő férfi és nő érzékeli ezt a terhet, a hamis tanításokat, amelyek kimennek a levegőbe, beáradnak a keresztények életébe. De hadd mondjak valamit. Steve-hez fordulok, hogy imádkozzon ugyanazért az erőért, amely Jézuson volt, amikor feltámadt, a Messiás Jézuson, aki a halálból feltámadt, és megnyugodott rajta: ez az erő nyugodjon meg rajtatok. Ne menjetek el.

 

SID: Azon gondolkodtam, hogy sok ember sok problémával küzd, s úgy tekintenek Istenre, mint a dzsinnjükre, a szolgájukra. Teljesen fonákjáról látják a helyzetet. Vendégem, Steve Hill, nem a fonákjáról néz Istenre. Hadd mondjam el, hogy valami történt vele. Megfigyeltem őt, mielőtt gyógyíthatatlan rák támadta meg. Nem volt esélye a túlélésre. A saját temetését készítette elő a feleségével. De Isten egy hatalmas csodával megmentette az életét. S micsoda együttérzés van most benne, mekkora együttérzés sugárzik belőle!! Ha egy imám lenne magamért, és egy imád lenne magadért, akkor azt kérnénk, hogy Isten együttérző szeretete legyen bennünk a haldokló társadalom iránt. S hozzáteszem, ennek a férfinak volt ereje! Figyeltem őt Bronsville-ben, imádkozott valakiért, és szálltak a levegőben. Azt mondják az emberek, most még nagyobb erő van benne.

 

STEVE: Sid, hadd ugorjak máris erre, mert két hete odajött hozzám egy ember, amikor éppen mentem el a gyülekezetből hazafelé. Odalép hozzám, magasabb volt, mint én, jóképű, elegánsan öltözött, még jobban, mint ma te, pedig ezt nehéz felülmúlni, testvérem. Saját divattervező irodát kellene indítanod. Szóval odajön ez a férfi, s megkérdeztem, „Ki vagy?”. Bemutatkozott. „Miért jöttél ide?” Azt felelte: „Te Steve Hill vagy.” „Ó, igen.” „Azt szeretném megkapni, ami neked van” Visszakérdeztem: „Hogy érted ezt?” „Én tudom, hogy ki vagy, és szeretném megkapni, ami neked van”. Soha nem csináltam még ilyet. Azt mondtam: „Add a kezed”. Idenyújtotta a kezét, én pedig átdörzsöltem. Soha nem tettem még ilyet. 37 éve szolgálok már. Így csináltam, s ahogy elértem az ujjhegyekig, Isten ereje a karomba áradt. Nem kell elhinned, nem zavar az engem! Végigfutott a karomon, s amikor megérintettem az ujjhegyeit, olyan volt, mintha egy break táncos lenne. Így mozgott a keze, így mozgott a karja. Azt hittem, el fog törni egy csempét, vagy a nyakát. S csak nézett engem, hogy mi a csoda történt velem Isten zöld földjén. Én is néztem őt, és mondtam, ”kapjátok fö, állítsátok fel őt!”S ez így ment. Megdörzsöltem a nyakát. Soha nem tettem eddig ilyet. Csak megdörzsöltem. Óh! Isten ereje nagy erővel megcsapott. És tudod, mi volt ez?


SID: Én tudom, de te mondd meg.

STEVE: Nem tudom, mi volt ez.

SID: Én tudom: Isten ereje volt!

STEVE: Tudjuk, miről beszélünk. De azt nem tudom, mi történt ezzel az emberrel. Kétszeres, háromszoros erőt kapott, akárhogy nevezheted. Nem tudom.

SID: Ez a kenet a légben is átmegy, akárcsak a mobiltelefonon. Mondj egy ilyen példát.

STEVE: Nehogy rávegyél már, hogy a mobilokkal kezdjem. Elérjük az embereket mobilokon. Egy férfi a Grand Canyonban volt. Én is jártam már ott. Ha a világ másik részéről származol, akkor tudd, hogy ez egy nagy hasadék. Hét mérföld mély. Tehát ez az ember felhív engem a Grand Canyonból, hogy imádkozzak érte. Vagy 3000 mérföld távolságra vagyok tőle. Megkérdeztem: „Hol állsz?” Mert ha a szikla szélén, akkor nem imádkozom érte.

SID: Helyesen gondolkodsz.

STEVE: Azt mondta, az erdőőr állomáson volt. Tehát falakon belül. Én is voltam a Grand Canyon mélyén, pontosan tudtam, hol volt. Mondtam neki, „OK, imádkozni fogok érted. Készen vagy?” „Igen”. Azzal elkezdtem:”Tűz, tűz, Isten ereje, érintsd meg őt, találd el! Halló? Halló?” Két óra múlva a felesége jött hozzám és azt mondta: „Még mindig ki van ütve, még mindig ki van ütve! Isten ereje úgy eltalálta a férjem több ezer mérföldre innen, hogy még mindig rázkódik az erő alatt”. Miért ne? Ha Jézus mindenütt jelenlevő, akkor, ha te most Szibériában vagy, Ő Szibériában van. Bárhonnan is nézed ezt a műsort, Ő ott van veled!

SID: Szeretném, ha most a kamerába néznél, és imádkoznál a nézőkért, hogy most elfogadják ugyanezt az erőt, ugyanazt, amit az előző testvér a mobiltelefonon keresztül kapott.

STEVE: Semmi kétség nincs bennem, hogy meg fogjátok kapni. Ha éhesek vagytok Isten dolgaira, akkor Isten éhes rátok. Ha komolyan veszitek Őt, Ő is komolyan vesz titeket. Szeretném, ha most rám néznétek, mit akartok látni? Ha azt akarjátok, hogy kapjatok egy millió dollárt a postátokban, akkor sajnálom, rossz személyre néztek. De ha azt szeretnétek, hogy a kenetért imádkozzam, Isten erejéért, hogy meggyógyítsa a betegeket, feltámassza a halottakat, hogy meglássátok, amint Isten ereje leszáll a városunkra, hogy meglássuk, az embereket megérinti Isten ereje, akkor a názáraeti Jézus Krisztus nevében imádkozom Istenhez, hogy az Ő ereje jöjjön most a nappalitokba, a házatokba. Érintsd meg őket, érintsd meg, érintsd meg! Isten Szent Szellemének a tüze borítsa be és érintse meg ezt az embert, ezt az asszonyt, és használja őket Isten dicsőségére. Amikor Ő használ Benneteket, mindent az Úrnak tulajdonítasz. Egyetlen cseppet se vegyél el Isten dicsőségéből. Ez az én hosszú életem titka. Csodát csoda után látok, egyiket a másik után, mert egy cseppet sem veszek el Isten dicsőségéből. Ha nem lenne Isten, egy beteg kolibrit sem tudnál meggyógyítani. Jézus árad át rajtad. Van ott most valaki egy felhőben. Sötét felhőben voltál, és Isten most leveszi rólad ezt a sötét felhőt. Amint kikerülsz, az Úr azt mondja neked: mozdulj, maradj mozgásban. Az Úr azt mondja, nem tudok olyan kocsit kormányozni, amelyik nem mozog. Előre kell mozdulnod Isten dolgai felé. Hagyd abba a csendes üldögélést. Imádd az Urat! Olvasd az Igét, nem mások miatt, hanem saját magad miatt!

 

 

________________

 


Néhány nappal ezelőtt ezidáig nem publikált okok miatt Ryan Hill, a házaspár legidősebb gyermeke életét vesztette Floridában, ahol filmezést tanult. Hosszú évekig álmodoztak Stevvel arról, hogy a televíziós evangélizálást még hatékonyabbá tegyék. Jerri Hill idén férjét és fiát vesztette el. Két lányával folytatják tovább az utat, amire Isten hívta el őket...

steve-ryan-hill.jpg

R.I.P.

www.facebook.com/stevehillministries

ryanhill.jpg

www.stevehill.org/

 

 

A mappában található képek előnézete Isten, angyalok, emberek