Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.09.04

Terror havi fizetésért

 

Betlehem kerületben, a “haza fáján” 73 Izraelben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt fogoly felfüggesztett képe látható. Ők azok, akik több száz izraeli haláláért és sebesüléséért felelősek.

Ez év áprilisában a “fát” ünnepélyes keretek között egy üvegszekrényben helyezték el. Az ünnepségen részt vett a Palesztin Hatóság foglyokért felelős minisztere, Isza Kraka és Betlehem kerület kormányzója, Abed el-Ptah Hami.

A Palesztin Hatóság azon kívül, hogy emléknapot tart a foglyok tiszteletére, egyéb módon is kifejezi a velük való szolidaritást, ugyanis az elítéltek rendszeres havi fizetést kapnak, mint a Palesztin Hatóság dolgozói. A bérfizetés természetesen a rövidebb időtartamra rabosított palesztint is megilleti. A havi illetményt egyenesen az elítélt családjának folyósítják, aminek összege többszöröse az átlagkeresetnek és a büntetési évek számával arányosan emelkedik. A megbecsülést példázza, hogy Gilád Shalit elrablásának ötödik évfordulóján minden rab fizetését visszamenőlegesen felemelték.

A terroristát klasszisokkal magasabbra értékelik, mint a köztörvényes bűnözőt.
Nem vicc!  A Palesztin Hatóság szemében a terrorista többet ér, mint az autótolvaj. Ez derül ki a 2004/19. számú jogszabály 1. pontjából, mely  kimondja, hogy az a palesztin autótolvaj,  (sok van) aki izraeli börtönben ül, nem kap fizetést, ellenben az a  Fatah v. Hamasz tag, aki terrorcselekményben vett részt,  kiemelt bérezésben részesül.
A Palesztin Hatóság jogszabályban rögzített álláspontja szerint fizetés mindenkinek jár, “aki a megszállás ellen kifejtett tevékenysége miatt a megszállók börtönében tölti szabadságvesztését”.

Abdallah Barguti-t 2004-ben ítélték 67-szeres életfogytiglani börtönbüntetésre, mivel bebizonyosodott, hogy 66 izraeli állampolgár haláláért felelős. Nevéhez fűződnek a jeruzsálemi Sbarro étteremben, a Moment kávézóban és a Ben Jehudán elkövetett robbantások.

Moment kávézó a robbantás után

Családjának a Palesztin Hatóság havonta 4.000 shekelt utal át. (A Palesztin Hatóság dolgozóinak átlag fizetése 2.882 shekel).
Barguti fizetése három év múlva 50%-kal fog emelkedni, ami még akkor is többszöröse lesz a közalkalmazotti fizetésnek, ha az időközben szintén emelik.

Hasszán  Szalameh, akit 1996-ban 38 -szoros életfogytiglanra ítéltek, a büntetésben töltött évek száma miatt már ma is a 6.000 shekeles bérkategóriába tartozik. Ő a felelőse két jeruzsálemi és egy, az ashdodi csomópontban végrehajtott autóbusz robbantásnak. A három merényletben összesen 46 izraeli állampolgár vesztette életét, a sérültek száma elérte a 100-at. Szalameh jövőre – amikor 16 év börtönélet lesz mögötte – megszerzi a jogot újabb 1.000 shekel kiegészítésre.

Jahia Szanwar a Hamasz biztonsági erőinek megszervezője életfogytiglani büntetéséből 24 év telt el.  Ezen idő alatt akadémiai fokozatot szerzett arab nyelvészetből és zsidó történelemből. Családja minden hónapban 8.000 shekelt kap. Ez az összeg jövőre 10.000 shekelre emelkedik.

A havi fizetésen kívül a foglyok egyéb kedvezményeihez tartozik, hogy  fedezik az egyetemi tanulmányaikat.
Annak a fogolynak, akit kevesebb, mint 20 évre ítéltek és legalább 5 évet már letöltött, a gyermekei az egyetemi tandíjból 80% kedvezményt kapnak. A szabadult foglyoknak nem kell egészségbiztosítást fizetniük, ezen felül minden hónapban 400 shekel “ruhapénzt” vehetnek fel a Palesztin Hatóságtól. Ezen túlmenően a foglyok felesége (nem egy esetben feleségei) és gyermekei is jogosultak különféle kedvezményekre.
A bevezetőben leírt tisztelgő  ünnepség zajlott le Hebronban is, 140 életfogytiglanra ítélt arcképe előtt.

Izraeli börtönökben jelenleg valamivel több, mint 6.000-en töltik büntetésüket terror cselekmények elkövetése miatt.


Palesztin nők elítélt családtagjaik szabadon bocsátásáért tüntetnek Gilád Shalitért cserébe. (A követelési arány 1:1000)

Végül néhány adat május hónapról:

Az öngyilkos merénylők családjai ebben a hónapban 26 millió shekel nyugdíjat kaptak, ez a Palesztin Hatóság által kifizetett fizetések 3.64%-a.
Az elítélt foglyok fizetése ebben a hónapban 17.5 millió shekelt tett ki, az összfizetések 2.43%-át.

A Palesztin Hatóság dolgozóinak fizetését az EU, az USA és magánadományozók fedezik!!!


Képek forrása: Google képkereső

2011. szeptember 2.

 

Forrás: leharblog.wordpress.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Gázai körkép